Parochie HH. Monulfus & Gondulfus De Heeg

Parochie De Heeg bestaat inmiddels 35 jaar. In 1981 is deze kerk gebouwd in de nieuwbouwwijk De Heeg. Onze eerste pastoor was Frans Wiertz, nu bisschop van Roermond.

Tijd van verandering en vernieuwing
Parochie De Heeg heeft de laatste tijd nogal wat veranderingen en vernieuwingen ondergaan. Zo is de parochie meer gaan samenwerken met de buurparochies Heugem, Heer, Scharn en Amby. In december 2005 zijn de kerkbesturen van De Heeg en Heer samengevoegd. In juli 2015 is er een federatie opgericht van de parochie van De Heeg, Heugem, Heer en Amby.
De parochie van Scharn maakt dus nog geen deel uit van de federatie, maar het pastoraal team is ook daar benoemd. Het ligt in de lijn van de verwachting dat Scharn zich t.z.t. bij de federatie aansluit.
Elke parochie van de federatie heeft een eigen Parochiële Bestuursraad. Deze raad voert de besluiten van het Federatiebestuur uit, staat haar met raad en daad terzijde en coördineert onder eindverantwoordelijkheid van dit bestuur de werkzaamheden van de vrijwillige medewerkers van de parochie.
Omdat de parochies van De Heeg en Heer reeds eerder samen één kerkbestuur vormden, hebben deze parochies nu samen één Parochiële Bestuursraad.
Sedert 2005 is er een parochiebureau geopend in de pastorie van Heer. Maar onze parochie bestaat nog steeds en we zien onder andere bij de gezinsmissen dat het geloof in De Heeg nog aanwezig is! Samen vormen wij de parochie!

Pastorale bezetting
Pastoor Paul Horsch
Oude Kerkstraat 10, 6227 SR - Heer/Maastricht
Tel.: 043 - 361.00.28; e-mailadres:

Kapelaan Any Antony
Severenstraat 7, 6225 AE - Amby/Maastricht
Tel.: 043 - 363.45.87; e-mailadres:

Zij zijn werkzaam in zowel onze parochie als onze buurparochie St.Petrus' Banden in Heer. Tevens worden zij ingezet in onze buurparochies Heilige Michaël Heugem-Randwijck, Heilige Walburga Amby en Heilige Antonius van Padua Scharn.
De pastorie van De Heeg en de hierboven genoemde parochies is gelegen in Heer, waar pastoor Horsch ook woonachtig is. De parochie van Heugem heeft een eigen parochieloket en die van Amby een eigen parochiebureau.

Parochiebureau
Het parochiebureau is gevestigd op de pastorie van Heer.
U kunt daar terecht voor vrijwel alles dat met de parochie te maken heeft: voor het aanvragen van een doopbewijs (m.n. voor Eerste H. Communie, Vormsel en Huwelijk), de aanmelding van een doopsel, het melden van een overlijden, voor het regelen van uw kerkbijdrage, enzovoort.
Het parochiebureau is iedere maandag en donderdag bereikbaar van 9.30 tot 12.00 uur.
Adres: Oude Kerkstraat 10, 6227 SR - Heer/Maastricht
E-mailadres:

Adres Parochiekerk
De parochiekerk is gelegen in winkelcentrum Roserije in De Heeg, nabij gemeenschapshuis "De Boeckel": Roserije 400 (dit is geen postadres; eventuele post kunt u richten aan het parochiebureau, zie hierboven).