Week 14   1 - 7 april 2006

ZONDAG 2 april   -   Vijfde Zondag van de Veertigdagentijd

DINSDAG 4 april

DONDERDAG 6 april
Intenties: voor de overledenen van een familie
Aansluitend aanbidding tot 20.00 uur

VRIJDAG 7 april
18.30 uur Kruiswegoefening.
Intenties: voor priesterroepingen

Week 14   1 - 7 april 2006
ZATERDAG 1 april
18.30 uur Biechtgelegenheid
Intenties: als jaardienst voor Gerard Walraven, als jaardienst voor Dina Cuss, voor echtel. Welzen-Walraven , Anny Essers-Haenen (offg), Jeanny Debie-Amory (offg), Jan Ritterbex (offg), Giel Heuts (offg) en voor Fré Heuts (offg)
Tijdens deze viering wordt gecollecteerd voor het groot-onderhoud kerkgebouw

ZONDAG 2 april   -   Vijfde Zondag van de Veertigdagentijd
8.30 uur Leesmis
Intenties:
voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van de parochie
Intenties: als zeswekendienst voor Jef Westenberg, als zeswekendienst voor Math. Sarneel, als jaardienst voor echtel. Chris Pasmans en Marie Pasmans-Gulikers en voor Bert Adriaanse en Peter Heidendal, voor Maria Heuts-Seegers (b.g.v. verjaardag), Gré Meurs-Lageveen (offg) en voor de overledenen van de parochie
Tijdens deze vieringen wordt gecollecteerd voor het groot-onderhoud kerkgebouw

MAANDAG 3 april
18.40 uurr Rozenhoedje
Intenties: voor Bert Retrae, Sjef Retrae en overl. ouders Retrae-Heuts en voor overl. ouders Heuts-Lahoye

DINSDAG 4 april
Intenties: voor echtel. Lardenoye-Heuts en zoon Harrie

WOENSDAG 5 april
Intenties: voor echtel. Lardenoye-Heuts en zoon Harrie

DONDERDAG 6 april
Uitstelling H.Sacrament; stille aanbidding
Rozenhoedje en zegen
Intenties: voor Tiny Delmee-Stroucken en Jef Martens

VRIJDAG 7 april   -   Eerste vrijdag van de maand
18.30 uur Kruiswegoefening
Intenties: ter ere van het H.Hart, voor de overledenen van de fam. Hanssen-Ernst, voor ouders Aerts-Ringhs en zoon Jef, voor Hens Aerts, Lies Josquin, voor echtel. Heye-Houben en echtel. Cortjens-Souren, echtel. v.d.Boorn-Alberts, overl. echtpaar Rie en Jan Fievez- van Es (offg), overledenen van de fam. Schins-Berden, Hay Peters (offg), overl. ouders Essers-Heuts, kinderen en kleinkinderen, voor onze families en voor de zielen in het vagevuur

DOOPDATUMS PAROCHIE DE HEEG
Op de zondagen 7 mei, 18 juni en 2 juli.
Aanmelding gaarne minstens een maand van tevoren.

Woensdag 5 april, 20.00 uur, aula basisschool Joppenhof: ouderavond communicanten.

VIERINGEN NEOKATECHUMENAAT
Donderdag 30 maart en 6 april, 20.15 uur, Woordvieringen.
Zaterdag 1 en 8 april, 20.30 uur, Eucharistievieringen.
De vieringen worden gehouden in de parochiekerk De Heeg.

VASTENACTIE 2006
Dit jaar vraagt de werkgroep Wereldkerk in de Veertigdagentijd uw bijdrage voor een project in Kroatië, genaamd “Jakljan”.
Op het eilandje Badija voor de Kroatische kust, in een 800 jaar oud Benedictijner klooster, dat jaren lang leeg stond, kunnen slachtoffers van de Balkanoorlog op verhaal komen. Deze gruwelijke strijd heeft zoals de media ons uitvoering berichtten en toonden, veel slachtoffers geeist. Ook nu leven er in Bosnië/Herzegowina nog veel slachtoffers van deze krijg, slachtoffers als weeskinderen en weduwvrouwen met of zonder kinderen die nu nog in vaak erbarmelijke omstandigheden met weinig of in het geheel geen inkomen, in vaak verwoeste onderkomens moeten leven.
De franciscaner pater Jozo Zovko heeft zich het lot van hen aangetrokken. Met een aantal priesters, religieuzen, artsen en vrijwillige helpers afkomstig uit alle werelddelen, biedt hij deze kinderen en weduwvrouwen, ziek of gezond, voor een periode gratis verblijf aan in Jakljan.Voor de gasten is er dagelijks een goed gevuld programma. De dag wordt gevuld met sport, spel, studie en dagelijkse eucharistieviering. De oude kloosterkerk wordt nu hersteld en zal binnenkort weer voor de eredienst worden gebruikt. Meer dan duizend vrouwen en kinderen hebben in Jakljan reeds van de gastvrijheid genoten.
Zoals Toni, een van de kinderen die na zijn verblijf Jakljan schreef “Jakljan is het mooiste eiland van de wereld, want daar heerst vrede, stilte en is er de zee. Nieuwe vriendschappen worden daar gesloten. Graag ging ik daar naar de kerk, zwemmen en voetballen. Alles is er zo netjes en schoon”.
Het gehele project Jakljan drijft op de giften die uit de gehele wereld worden bijeengebracht en op de vrijwilligers die zich daar inzetten.
Met uw bijdrage aan de vastenactie steunt u de weeskinderen en weduwen die in Bosnische oorlog zo veel verschrikkelijks hebben ervaren en er trauma’s van hebben overgehouden.
Achter in de kerk staan offerblokken waar u uw bijdrage in kunt deponeren.
U kunt uw gift ook overmaken op bankrekening 11.98.96.311 van de Werkgroep Wereldkerk Parochie St.Petrus Banden Heer-Maastricht, o.v.v. Vastenactie 2006.
Vanaf 3 april a.s. zal er in onze parochies voor deze actie een huis-aan-huis collecte worden gehouden.