Week 12 & 13   19 maart - 1 april 2011

Intenties: voor overl. ouders Theunissen-Halders

Week 12 & 13   19 maart - 1 april 2011
ATTENTIE!
Wegens de schilderswerkzaamheden in de kerk, vinden de eucharistievieringen tijdelijk plaats in de kapel van klooster  Opveld aan de Veldstraat.

ZATERDAG 19 maart
Intenties: als jaardienst voor Lieske Heunen-Janssen, als jaardienst voor Bèr Bastian, als jaardienst voor Maria Schouteten-Lardenoye, voor Ansje v.d.Bosch-Vissers (offg), Frans de Groen (offg) en Paula Dassen-Wijnands (offg)

ZONDAG 20 maart   -   Tweede zondag van de Veertigdagentijd
11.00 uur Hoogmis met samenzang
Intenties: als jaardienst voor Gerard van Gerwen en als jaardienst voor Pierre Douven

MAANDAG 21 maart
Intenties: voor Magda Roquet-Bouvrie, Sjef Retrae en overl. ouders Retrae-Heuts en voor een bijzondere intentie

DINSDAG 22 maart
Intenties: voor de overledenen van de parochie

WOENSDAG 23 maart
15.30 uur H.Mis Croonenhoff
Intenties: als jaardienst voor Giel Coninx en uit dankbaarheid t.g.v. een verjaardag

DONDERDAG 24 maart
18.00 uur Uitstelling H.Sacrament;  stille aanbidding
Intenties: voor Jos Senden en Maria Pregter

VRIJDAG 25 maart   -   Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer (Maria Boodschap)
18.30 uur Kruiswegoefening
19.00 uur H.Mis met zang Dameskoor St. Petrus' Banden
Intenties: voor priesterroepingen
Na de H.Mis: Biechtgelegeheid

ZATERDAG 26 maart
Intenties: als 1e jaardienst voor Giel Thans en voor Mirèse Hermans-Schroders en kinderen Jeroen en Stacey

ZONDAG 27 maart   -  Derde zondag van de Veertigdagentijd
11.00 uur Hoogmis met samenzang
Intenties: als jaardienst voor Harrie Brons en Truus Brons-Pachen voor John Essers (offg) en voor de zielen in het vagevuur

MAANDAG 28 maart
Intenties: voor een bijzondere intentie

DINSDAG 29 maart
Intenties: voor de overledenen v.d. parochie

WOENSDAG 30 maart
Intenties: voor Anneke Beckers-Rompelberg (offg)

DONDERDAG 31 maart
In de ochtenduren wordt de H.Communie rondgebracht voor zieken en thuiszittenden
Intenties: voor het geestelijk en tijdelijk welzijn v.d.  parochie

VRIJDAG 1 april
18.30 uur Kruiswegoefening
Intenties: ter ere van het H.Hart, voor de overledenen v.d. fam. Hanssen-Ernst, voor Willy Custers (offg), José Claessens-Stroom, voor  de overledenen van een familie, voor de zielen in het vagevuur en voor priesterroepingen
Aansluitend: Biechtgelegenheid

13 Maart te Heer, Laura Smulders, Oostermaasweg 37.
Moge zij opgroeien tot een blij lid van onze kerkgemeenschap.
Dopeling, ouders en familie; Proficiat!.

9 Maart, Ludo Bastiaens, 69 jaar, Centaurenhof 18.
Moge hij zijn opgenomen in Gods heerlijkheid.

Dinsdag 22 maart, 20.00 uur, pastorie: Bijbelgroep II.
Maandag 28 maart, 20.00 uur, pastorie: Vergadering kerkbestuur.

ZEGENING MOTOREN

Zaterdag 19 maart om 10.00 uur, zal op het kerkplein te Heer de jaarlijkse motorenzegening plaats vinden. Alle motorrijders zijn hiervoor uitgenodigd.

WIJZIGINGEN KERKDIENSTEN

Zoals in een der vorige nummers van "Ons Weekblad" was vermeld, is vanwege het emeritaat van pastoor D.Eijssen, per 27 februari jl. pastoor P.Horsch benoemd tot administrator en kapelaan R.Maenen tot kapelaan van de St. Michaelsparochie in Heugem. Beiden behouden daarnaast hun huidige functies in Heer en De Heeg. Een en ander heeft gevolgen voor het aantal en de aanvangstijden van de vieringen in de drie parochies.  Met ingang van 1 april a.s. wordt de aanvangstijd van de zaterdagavondmis in Heer verschoven van 19.15 naar 17.45 uur. De tijden van de hoogmis in Heer veranderen niet. Gedurende de schilderswerkzaamheden in de kerk blijft de aanvangstijd 11.00 uur in de kapel klooster Opveld. In de Heeg gaat de avondmis op zaterdag met ingang van 1 april vervallen. De hoogmis op zondag blijft gehandhaafd op 11.15 uur. In Heugem blijft de avondmis op zaterdag gehandhaafd en  vervalt dan de H.Mis op zondag.

VASTENACTIE 2011

Helpt de kinderen van een weeshuis in Oeganda.
Het weeshuis St. Noa's Family in Oeganda bestaat al ruim 25 jaar. Het wordt geleid door pater Piet Hooyschuur, een missionaris uit Roermond. Het weeshuis, waarin 150 kinderen van 0 tot 21 jaar wonen, is onlangs verhuisd naar de locatie "Kids in need" nabij Kampala. Deze locatie biedt de kinderen van St. Noa's meer mogelijkheden voor de toekomst o.a. door betere studiemogelijkheden. De gebouwen van het nieuwe onderkomen zijn te klein voor de opvang van zoveel kinderen. Er moet nu flink worden uitgebreid c.q. aangepast. Gebouwd moeten worden  een jongens- en meisjeshuis en slaapgebouwen. Verbouwd dienen te worden eetzaal, keuken, babies- en verzorgstershuis, was- en strijkkamer, klaslokalen en toiletten.
Het gaat hier om een zinvol project. Laten wij door middel van de Vastenactie 2011 deze kinderen een helpende hand toesteken.
Voor dit project zal tijdens enige kerkdiensten worden gecollecteerd en er zal een huis-aan-huis collecte plaats vinden. U kunt uw bijdrage ook overmaken op bankrekening 11.98.00.039 t.n.v. Parochie St. Petrus Banden Heer-Maastricht, onder vermelding van:"Vastenactie 2011".