Week 10 & 11   3 - 16 maart 2012
ZONDAG 4 maart   -   Tweede zondag van de Veertigdagentijd
11.15 uur H.Mis met zang Monulfus- en Gondulfuskoor
Intenties: uit dankbaarheid t.g.v. 50-jarig huwelijk van Cor en Annie Dassen en voor dochter Anita Dassen, als 4e jaardienst voor Gerda Nafzger-Custers en voor José Claessens-Stroom
Tijdens de viering wordt gecollecteerd voor het grootonderhoud van het kerkgebouw

ZONDAG 11 maart   -   Derde zondag van de Veertigdagentijd
11.15 uur H.Mis met zang Monulfus- en Gondulfuskoor

Week 10 & 11   3 - 16 maart 2012
ZATERDAG 3 maart
Intenties: als jaardienst voor ouders Konings-Albertz en voor echtl. Smeets-Mennens, Alphons Smeets en Alex Smeets

ZONDAG 4 maart   -   Tweede zondag van de Veertigdagentijd
09.45 uur Hoogmis met samenzang
Intenties: voor Roos Dassen-Austen (offg), voor echtl. Piters-Habets en voor de overledenen van de parochie

MAANDAG 5 maart
Intenties: t.e.v. O.L.V. van Lourdes en voor overl. ouders Retrae-Heuts en kinderen

DINSDAG 6 maart
Intenties: voor de zieken van de parochie

WOENSDAG 7 maart
14.30 uur H. Mis Croonenhoff

DONDERDAG 8 maart
18.00 uur Uitstelling H.Sacrament, stille aanbidding
Intenties: voor priesterroepingen

VRIJDAG 9 maart
18.30 uur Kruiswegoefening
Intenties: voor Jef Nix (offg)
Aansluitend biechtgelegenheid

ZATERDAG 10 maart
17.45 uur H. Mis met samenzang
Intenties: als jaardienst voor Sjoke Thiessens en voor overleden familieleden en voor Annie Janssen-v.d. Bosch (offg)

ZONDAG 11 maart   -  Derde zondag van de Veertigdagentijd
Intenties: als jaardienst voor overl. ouders Retrae-Janssen en zoon Bert, als jaardienst voor Virgenie Lemeer-Aussems en  voor Jean Lemeer, voor echtl. Welzen-Walraven, voor overl. ouders Lambert Willems en Netta Willems-Hendrikx

MAANDAG 12 maart
18.40 uur Rozenhoed
Intenties: t.e.v. H. Bernadette en voor de zielen in het vagevuur

DINSDAG 13 maart
Intenties: voor het zieleheil van een familie

WOENSDAG 14 maart
Intenties: voor Jan en Wies Vromans en voor Tilla Thehu-Claessens

DONDERDAG 15 maart
Uitstelling H.Sacrament, stille aanbidding
Rozenhoedje en zegen
Intenties: voor overl. van de familie Konings-Rethero

VRIJDAG 16 maart
Kruiswegoefening
Intenties: voor de zieken van de parochie
Aansluitend biechtgelegenheid

- Maandag 5 maart, Aen de Wan, vergadering processiecommissie.
- Maandag 12 maart, 20.00u Pastorie, Bijbelgroep.
- Zaterdag 17 maart, 10.00u kerkplein Heer, motorzegening.

1e COMMUNIE DE HEEG

Vanaf 2013 zal er in De Heeg nog maar één 1e Communieviering zijn. Deze viering zal in 2013 plaatsvinden op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei.

STILLE OMGANG AMSTERDAM
De Stille Omgang te Amsterdam zal dit jaar plaats vinden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart. Parochianen die aan deze ommegang willen deelnemen, kunnen gebruik maken van het vervoer per bus vanaf diverse opstapplaatsen in Zuid-Limburg. Deelname is toegestaan voor dames en heren. Prijs 20 Euro per persoon. Voor inlichtingen over opstapplaatsen, vertrektijden, kaartverkoop en aanmelding kan tot uiterlijk vrijdag 9 maart geschieden bij het parochiebureau Sint Servaas, Keizer Karelplein 3 Maastricht, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00u en 12.30u. tel. 043-3212082.

OPNAME IN ZIEKENHUIS OF ZORGINSTELLING

Vroeger werd aan de parochie doorgegeven wanneer iemand werd opgenomen in het ziekenhuis of in een zorginstelling. Helaas is dat sedert jaren niet meer het geval, waardoor het nogal eens voor komt dat iemand die dat wel op prijs zou stellen toch niet wordt bezocht door de pastoor, de kapelaan, of iemand anders namens de parochie. Om teleurstellingen te voorkomen, is het daarom aan te raden om even aan het parochiebureau door te geven wanneer u, uw man of vrouw of een van uw ouders in het ziekenhuis of elders wordt opgenomen. Overigens kunt u dat ook doen wanneer u iemand kent die langdurig ziek thuis is en bezoek op prijs stelt.

DOEL VAN DE VASTENACTIE

De opbrengst van de vastenactie van de parochies Heer en De Heeg zal dit jaar gaan naar het kindertehuis "St. Noa's Family" in Oeganda. Pater Piet Hooyschuur, die de leiding van dit tehuis heeft, kreeg in 2007 te horen dat St. Noah's Family ofwel opgeheven  zal moeten worden, ofwel naar een ander bisdom moest verhuizen. Als een geschenk uit de hemel kreeg hij enkele maanden na dit bericht een prachtig gratis aanbod, een stuk land met enkele gebouwen erop nabij Kampala in Oeganda. Maar om daar de kinderen te laten wonen, moesten er nog heel wat geldverslindende aanpassingen komen, alleen al een nieuwe omheining kostte € 25.000 en de meest dringende aanpassingen van het huis voor de jongens € 28.500. Dankzij de samenwerking met het Missiebureau van ons bisdom kon inmiddels heel wat  worden gerealiseerd. Het tehuis voor de meisjes (slaapplaatsen en een afdeling voor de keuken) moest echter geheel opnieuw worden gebouwd. Kosten circa € 100.000. De opbrengst van de huis-aan-huiscollecte en de collectes op Aswoensdag en Witte Donderdag willen wij aan dit mooie project ten goede laten komen.